lørdag, marts 18, 2006

Hvad er det?




Jeg havde min søn med på min biotop, og han er en rigtiger opdager. Han fandt disse sjove små opsvulmede udvækster, som er dannet af træets/plantens eget væv og kaldes galler, det er forårsaget af forskellige insekter.De kugleformede galler er ret imponerende og kan opnå en diameter på 2 cm., og det kan være, disse her er forårsages af stor galæblehveps. Det er ikke altid helt nemt at bestemme, hvilke insekter der her er tale om, for der er flere forskellige insekter, der sætter disse ædespor.
Oplysningerne er fundet i politikens små håndbøger, familien i naturen efterår og vinter.Skrevet af Thomas bille og leif Schack- Nielsen.1. udgave, 1. oplag 2003.Side 20 om Galler og Miner.

3 Comments:

At 12:00 AM, Blogger mrskarin913 said...

Hej Malene.

De små opsvulmede udvækster, er dannet af træets/plantens eget væv og kaldes galler, det er forårsaget af forskellige insekter.
De kugleformede galler er ret imponerende og kan opnå en diameter på 2 cm., og det kan være, disse her er forårsages af stor galæblehveps. Det er ikke altid helt nemt at bestemme, hvilke insekter der her er tale om, for der er flere forskellige insekter, der sætter disse ædespor.

 
At 2:17 PM, Blogger Malene :) said...

Hej Karin,

1000 tak for hjælpen - det er fornemt. Hvor har du fundet de oplysninger?

Malene

 
At 8:37 PM, Blogger mrskarin913 said...

Hejsa igen.

Jeg har fundet oplysningerne i politikens små håndbøger, familien i naturen efterår og vinter.Skrevet af Thomas bille og leif Schack- Nielsen.1. udgave, 1. oplag 2003.
Side 20 om Galler og Miner.

 

Send en kommentar

<< Home