mandag, maj 29, 2006

Vi laver genbrugspapir!










Idag startede projekt "genbrugspapir". Vi har samlet æggebakker, gamle servietter, en avis og noget papir. Vi river de forskellige ting i strimler og kommer dem i en balje med vand. her komme det til at stå natten over. Vi hælder vandet fra og kommer det i en blender.Hvis det er nødvendig spæder vi lidt vand til, så "massen" kan glattes nogen lunde ud til et stort eller mindre stykker papir. Ligges i pres/tørre mellem viskestykker og voila.....det fineste genbrugspapir!
Med i projektet var mine børn på 4, 5 og 8 år. ( der er 2 potitentielle SFO børn efter sommerferien)

Nu har vi så haft fingrene i det.......børnene går op i det med liv og sjæl. Div. iturevede ting har nu stået natten over i vand, og børnene konstaterede at det lugtede som bare pokker - nærmest som råden blomstervand.....ikke rart! Vi fik hældt vandet fra så godt det kunne lade sig gøre og derefter kommet det ned i blendere. Min søn synes lige i første omgang at det var "virkelig klamt", men da han så overmandede sig og puttede hænderne ned i det var det jo ikke spor slimet, som han havde en forestilling om. Nu var hans eneste bemærkning bare, at det lignede en hel frisk kokasse!!!!
Vi fik det glattet nogenlunde ud på et viskestykke på gulvet hvor de varme rør ligger højt og et viskestykke oven på igen. Derefter kom vi en tung ting over, så det ligesom kan blive presset.
Nu er vi spændte på hvor længe det går før det tørre, for det er meget fugtig....

Det har ligget i 2 dage og er stadig ret så fugtigt, så derfor besluttede jeg at komme de i ovne på 50 grader. Efter en time var papiret hel tørt!

1 Comments:

At 10:44 PM, Blogger mrskarin913 said...

Hej familien Marlene.

Det ser spændende ud jeres papir fremstilling.

MVH Karin.

 

Send en kommentar

<< Home